Medio Rural
Inicio >> Áreas >> Alimentación >> Produtos de calidade >> Viños >> Valdeorras
Escoitar arquivo de voz Pdf Imprimir

C.R.D.O. "Valdeorras"

Orixe
A D.O. Valdeorras está situada na parte nor-oriental da provincia de Ourense, porta natural de entrada a Galicia, ocupando esta comarca a superficie vitícola dos concellos de Larouco, Petín, O Bolo, A Rúa, Vilamartín, O Barco, Rubiá e Carballeda de Valdeorras, nos que se cultiva o viñedo nas ribeiras e vales polos que discorren os ríos Sil e Xares, nunha paisaxe de terras vermellas, onde ademais da vide, medran as oliveiras e o castiñeiro, rodeados de granito e lousa.

Constitúe unha zona climática de carácter continental con influencia atlántica. A especial orientación da comarca supón unhas excelentes condicións de sol e temperatura, dentro dunha comunidade de características máis extremas en canto a frío e chuvia.

Características
Os viños brancos elaborados a partir da variedade Godello posúen cores amarelo-palla con matices verdosos, os seus recendos son francos e intensos lembrando algunha variedade de mazá. En boca amósanse perfectamente estruturados e untuosos, cunha acedume natural que os fai frescos e elegantes, resultando viños plenos, con postgusto largo e satisfactorio. A súa graduación media sitúase arredor dos 12,5º.

Os monovarietais tintos, elaborados con Mencía, están dotados dunha fermosa cor entre vermello-rubí e picota, de capa media e matices violáceos que identifican a súa xuventude con sutís expresións aromáticas de intensidade media que lembran as froitas do bosque como a grosella, framboesa e amora. O seu paso en boca resulta suave e carnoso, cun final limpo e fresco.

Formularios

Contrato de compravenda de uva para a súa transformación en viño. Campañas 2010/2011, 2011/2012 e 2012/2013 (220 Kb)

Variedades de uva e tipos de viño

  • Variedades brancas recomendadas: Dona Branca (Moza Fresca) e Godello.
  • Variedades Brancas autorizadas: Palomino.
  • Variedades tintas recomendadas: Brancellao, Mencía, Merenzao (María Ardoña ou Bastardo) e Sousón.
  • Variedades tintas autorizadas: Garnacha Tintorera, Gran Negro e Tempranillo.

Os viños máis característicos da D.O. Valdeorras son os monovarietais, da variedade Godello en brancos e Mencía en tintos, elaborándose tamén viños co resto das variedades.

Regulamentación

  • A Denominación de Orixe Valdeorras foi recoñecida por orde ministerial do 31 de xullo de 1957.
  • Por orde ministerial do 24 de febreiro de 1977 (BOE 1.04.77), apróbase o Regulamento da Denominación de Orixe e do seu Consello Regulador.
  • Orde do 2 febreiro de 2000 pola que se modifica o regulamento da Denominación de Orixe Valdeorras (DOG 18.02.00), ratificada por Orde de 9 de maio de 2000 (BOE 18.05.00)
  • Orde do 7 marzo de 2005 pola que se modifica o regulamento da Denominación de Orixe Valdeorras (DOG 18.03.05), ratificada por Orde APA/2498/2005 de 7 de xullo de 2005 (BOE 01.08.05)
Valdeorras

Prego de condicións (430 Kb)

 

Ficha técnica 2010 (107 Kb)

Ficha técnica 2011 (216 Kb)

  Ficha técnica 2012 (217 Kb)

Ficha técnica 2013 (219 Kb)

Ficha técnica 2014 (197 Kb)

Ficha técnica 2015 (199 Kb)

Ficha técnica 2016 (225 kb)

Presidente: Francisco García Álvarez

Estrada N-120, km 463
32340 Vilamartín de Valdeorras
Ourense

Tel.: 988 300 295
Fax: 988 336 887
E-mail:
Web: www.dovaldeorras.com

English version


© Copyright. Consellería do Medio Rural. Xunta de Galicia. Todos os dereitos reservados. Aviso Legal    Atendémolo/a
RSS