Medio Rural
Escoitar arquivo de voz Pdf Imprimir

Liñas de investigación - Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía de Ribadumia

Experimentación en viticultura

  • Fases finais de selección clonal de Albariño, Caíño e Espadeiro.
  • Comportamento de diferentes clons das variedades Albariño, Caíño e Espaldeira sobre patróns distintos.
  • Comportamento da variedade Albariño en diferentes sistemas de condución.
  • Comportamento de diferentes variedades brancas e tintas (16 autóctonas e 12 foráneas) sobre distintos patróns.
  • Influencia da esfolla e dos distintos tratamentos para o control da podremia nas variedades Mencía e Treixadura.


Experimentación en enoloxía

  • Comparación de encimas comerciais na extracción e  clarificación de mostos de Albariño.
  • Comportamento de distintas levaduras comerciais na fermentación do Albariño e doutras variedades.
  • Influencia da temperatura e do tempo de permanencia da variedade Mencía no proceso de maceración carbónica.

© Copyright. Consellería do Medio Rural. Xunta de Galicia. Todos os dereitos reservados. Aviso Legal    Atendémolo/a
RSS