Recóllese neste apartado os datos do Anuario de Estatística Agraria e as Contas Económicas da Agricultura, que partires do ano 2005, intégranse nunha mesma publicación.
O obxectivo do Anuario é recompilar e difundir a información estatística agraria máis salientable obtida nas actividades estatísticas realizadas ao longo do ano.
Para a súa confección utilízase fundamentalmente a información procedente das operacións estatísticas reflectidas no Plan Galego de Estatística, complementada coas operacións realizadas en convenio co Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio Ambiente e con datos emanados doutras fontes coma EUROSTAT e a Consellería de Medio Ambiente, Territorio e Infraestruturas.
Máis información no Instituto Galego de Estatística
O Sistema Europeo de Contas (SEC) nacionais e rexionais, elaborado a partires da versión revisada do Sistema de Contas Nacionais das Nacións Unidas (SCN93), concibiuse para satisfacer as necesidades particulares da Unión Europea e establece conceptos, definicións, normas estables e clasificacións uniformes para os seus estados membros.
O obxectivo final desta operación estatística é estimar a valoración das producións agrarias en metodoloxía SEC e analizar a evolución da renda agraria e das principais macromagnitudes.
AE401 - Anuario de Estatística Agraria
1997 | 1998 | 1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ver | Ver | Ver | Ver | Ver | Ver | Ver | 7 Mb | 8 Mb |
2008-2009 | 2010-2011 | 2012-2013 |
---|---|---|
39103 - Contas Económicas da Agricultura
1999 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 |
---|---|---|---|---|---|
Ver | Ver | Ver | Ver | 2 Mb | 7 Mb |
A partir do ano 2005 a publicación Contas Económicas da Agricultura intégrase no capítulo 8 da publicación Anuario de Estatística Agraria.
Nas contas dos anos 2006, 2007 e 2008, para o cálculo da achega do Subsector gandeiro (Total carne e gando), empregouse un rexistro administrativo que recolle as vendas de gando por especie (bovino, porcino, ovino, cabrún), destino (para vida / engorde, sacrificio) e clase de gando (becerros, vacas leite, vacas carne, etc.).
Para os anos de 2001 a 2005, tendo en conta esta nova fonte de información, volvéndose recalcular os datos do referido Subsector gandeiro (Total carne e gando) (Ver os datos).
Anuario de Estatística Agraria e Contas Económicas da Agricultura
Exclúese o capítulo sobre climatoloxía, xa que a Consellería de Medio Ambiente, Territorio e Infraestruturas publica anualmente o Anuario Climatolóxico de Galicia, onde se nos ofrece unha información máis completa e detallada que a difundida no Anuario de Estatística Agraria
2014 | 2015 | 2016 | 2017 | |
---|---|---|---|---|
1. Distribución Superficie | ||||
Distribución de terras | 46 Kb | 118 Kb | ||
Serie histórica de distribución de terras | 70 Kb | |||
Distribución dos grupos de cultivo | 48 Kb | 111 Kb | ||
Anexo I. Distribución xeral de terras por comarcas | 43 kb | 43 Kb | ||
Anexo II. Distribución dos principais grupos de cultivos por comarcas | 58 Kb | 42 Kb | ||
Anexo III. Distribución dos principais grupos de cultivo por comarcas | 58 Kb | 42 Kb | ||
Anexo IV. Distribución municipal de usos | 115 kb | 108 Kb | 102 Kb | |
Anexo V. Mapa municipais de usos – parte 1 | ||||
Anexo V. Mapa municipal de uso – parte 2 | ||||
Anexo V. Mapa municipal de uso – parte 3 | ||||
2. Producións agrícolas | ||||
Producións agrícolas | 61 Kb | 62 Kb | 62 Kb | 65 Kb |
Mapas cultivos Comarcais | ||||
Porcentaxe da superficie da pradeira respecto a SAU | ||||
Porcentaxe da superficie de viñedo respecto da SAU | ||||
Porcentaxe da superficie de cultivos hortícolas respecto da SAU | ||||
Porcentaxe da superficie de feixón seco respecto da SAU | ||||
Porcentaxe da superficie de millo forraxeiro respecto da SAU | ||||
Porcentaxe da superficie de millo gran respecto da SAU | ||||
Porcentaxe da superficie de pataca respecto da SAU | ||||
Porcentaxe da superficie de trigo respecto da SAU | ||||
Porcentaxe da superficie de prados respecto da SAU | ||||
Porcentaxe da superficie de froiteiras sen castiñeiro respecto da SAU | ||||
Porcentaxe da superficie de castiñeiro respecto da SAU | ||||
Porcentaxe da superficie de pasteiros e pasteiros arbustivos respecto da SAU | ||||
3. Subsector Gandeiro | ||||
3.1.1 Subsector Gandeiro: bovino | ||||
Efectivos por tipoloxías | 70 Kb | 71 Kb | 75 Kb | 75 Kb |
Estrutura por tamaño de explotación | 59 Kb | 64 Kb | 65 Kb | 65 Kb |
Distribución dos efectivos gandeiros por aptitude produtiva e tamaño de explotación | 57 Kb | 20 Kb | 65 Kb | 65 Kb |
Estrutura segundo aptitude produtiva dos efectivos gandeiro | 51 Kb | 60 Kb | 60 Kb | 60 Kb |
Estrutura do sector bovino. Serie histórica | 75 Kb | 78 Kb | 86 Kb | 86 Kb |
Anexo A Coruña | 47 Kb | 50 Kb | 50 Kb | 50 Kb |
Anexo Lugo | 41 Kb | 45 Kb | 45 Kb | 46 Kb |
Anexo Ourense | 50 Kb | 45 Kb | 51 Kb | 50 Kb |
Anexo Pontevedra | 40 Kb | 41 Kb | 41 Kb | 46 Kb |
Anexo II. Zoonificación do sector bovino en función da aptitude produtiva dos efectivos gandeiros | ||||
3.1.2 Subsector Gandeiro: Ovino-Cabrún | ||||
Estrutura produtiva por tamaño da explotación | 38 kb | 37 Kb | 37 Kb | 50 Kb |
Estrutura produtiva por tipoloxía | 38 kb | 37 Kb | 37 Kb | 50 Kb |
Ovino serie histórica | 40 kb | 40 Kb | 40 Kb | 40 Kb |
Caprino serie histórica | 40 kb | 40 Kb | 40 Kb | 40 Kb |
3.1.3. Porcino | ||||
Estrutura produtiva do sector industrial | 125 Kb | |||
Efectivos gando porcino por tipoloxías | 95 Kb | |||
Efectivos de gando porcino. Serie histórica | 34 Kb | 34 Kb | 104 Kb | |
Anexo I. Distribución de prazas en explotacións industriais por municipios | 23 Kb | 50 Kb | 512 Kb | |
Anexo II. Zonificación das explotacións industriais | ||||
3.1.5. Avícola | ||||
Avícola | 21 Kb | 22 Kb | 22 Kb | |
3.1.6. Apícola | ||||
Apícola | 14 Kb | 14 Kb | 14 Kb | |
3.2. Producións | ||||
Leite, ovos, polos, mel e cera | 90 Kb | 85 Kb | 47 Kb | |
Bovino | 54 Kb | 54 Kb | 60 Kb | |
Porcino | 53 Kb | 47 Kb | 60 Kb | |
Ovino | 61 Kb | 55 Kb | 60 Kb | |
Caprino | 53 Kb | 47 Kb | 53 Kb | |
Equino | 52 Kb | 46 Kb | 52 Kb | |
Aves e coellos | 60 kb | 54 kb | 61 Kb | |
Resumo do sacrificio anual por especies | 56 Kb | 50 Kb | 61 Kb | |
Sacrificio por especies. Serie histórica | 83 Kb | 79 Kb | 94 Kb | |
3.3. Programas de control | ||||
Programas de control | 26 Kb | 26 Kb | 26 Kb | |
3.4. Produción de pensos e consumo de materias primas | ||||
Materias primas | 118 Kb 167 Kb | 115 Kb 167 Kb | ||
Produción de penso | 118 Kb 167 Kb | 118 Kb 167 Kb | ||
Premesturas e aditivos | 109 Kb 167 Kb | 109 Kb 158 Kb | ||
4. Subsector forestal | ||||
Corta de madeira | ||||
5. Produtos de calidade | ||||
Produtos de calidade | 42 Kb | 42 Kb | 47 Kb | |
6. Prezos agrarios | ||||
Prezos Gandeiros. Serie mensual por provincias | 130 Kb | |||
Prezos Gandeiros. Resumo anual por provincias | 115 Kb | 115 Kb | ||
Prezos Agrícolas. Serie mensual por provincias | 130 Kb | 130 Kb | ||
Prezos Agrícolas. Resumo anual por provincias | 111 Kb | 117 Kb | ||
Prezos da terra. Resumo anual por provincias | 52 Kb | 51 Kb | 51 Kb | |
8. Maquinaria | ||||
Inscrición de maquinaria por provincias | ||||
9. Galicia na UE | ||||
Galicia na UE | 57 Kb | 57 Kb | 51 Kb |