Título:
O potencial aromático das variedades de vide cultivadas en Galicia
Resumo:
Esta obra analiza polo miúdo e mediante fichas o potencial aromático das variedades de vide de cultivo tradicional en Galicia, a orixe, as relacións de parentesco e os cambios que se produciron na viticultura galega nos últimos anos.
Descargar versión galego (6 Mb) - Descargar versión castellano (6 Mb)
Título:
Anxélica. O sabor da tradición
Resumo:
Monográfico centrado na recompilación de información sobre a anxélica e o tostado, as súas características e técnicas de elaboración, así como referencias históricas e literarias.
Descargar (14.3 Mb)
Ler
Ano publicación: 2017 | DL: C 1401 2016 | Nº páx:: 16
Título:
Variedades autóctonas de pementos de Galicia
Resumo:
Guía elaborada a partir dos traballos feitos coas distintas variedades tradicionais galegas de pementos polos investigadores da sección de horta da Consellería do Medio Rural.
Ano publicación: 2017 | DL: C 266-2017 | Nº páx:: 28
Título:
VARIEDADES AUTÓCTONAS DE TOMATES DE GALICIA
Resumo:
Esta guía foi feita a partir da colección de sementes de tomates tradicionais galegos do banco de xermoplasma do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo para a recuperación dos cultivares máis antigos.
Ano publicación: 2015 | DL: C 231-2015 | Nº páx:: 28
Título:
O QUEIXO DE SAN SIMÓN. A SÚA RECUPERACIÓN
Resumo:
Nesta publicación explícase o proxecto de recuperación do queixo de San Simón: como se pasou dunha elaboración manual á aplicación das novas tecnoloxías, como dunha actividade inviable economicamente pasou a ser rendible, etc. En definitiva, como se conseguiu que esta ”xoia gastronómica” que estivo a piques de desaparecer en moi pouco tempo fose recuperada - Descargar (4 Mb) -
Ler
Ano publicación: 2014 | ISBN: 978 84 453 5159 | DL: C 1626-2014 | Nº páx: 178 | Prezo: 15 €
Título:
Antioxidantes naturales. Aspectos saludables, toxicológicos y aplicaciones industriales
Resumo:
Este libro recoge las ponencias de las jornadas y seminarios que se realizaron en los distintos puntos de la geografía gallega, donde más de cuarenta investigadores presentaron aspectos que abarcaron desde los mecanismos fundamentales de la oxidación, la obtención de antioxidantes a partir de diversos productos ...
Descargar libro (9.733 Kb)
ISBN: 978-84-453-4963-2 | DL: C 3695-2010
| Nº páx: 243
| Prezo: 10 €
Título:
Cogomelos de Galicia
Resumo:
Nueva edición, revisada, actualizada y ampliada, con la misma estructura que la publicación anterior del año 2005. Una muy buena guía para todos aquellos que deseen acercarse al mundo de la micología.
ISBN: 84-453-4668-6 | DL: C 735-2009 | Nº páx: 613 | Prezo: 20 €
Título:
Son de Galicia
Resumen:
Relación de productos gallegos agroalimentarios de calidad, junto a una ficha técnica y un directorio de productores de cada uno de los dieciséis sellos de calidad recogidos.