Medio Rural
Inicio >> Institucional >> Publicaciones >> Alimentación

Publicaciones de alimentación

Título:
A variedade Albariño.

Resumo:
Monográfico sobre a variedade Albariño, cuxos caldos son hoxe recoñecidos e valorados internacionalmente.

Descargar (1 Mb)
Ler

Ano publicación: 2017 | DL: C 1272-2017 | Nº páx:16

Título:
Anxélica. O sabor da tradición

Resumo:
Monográfico centrado na recompilación de información sobre a anxélica e o tostado, as súas características e técnicas de elaboración, así como referencias históricas e literarias.

Descargar (14.3 Mb)
Ler

Ano publicación: 2017 | DL: C 1401 2016 | Nº páx:: 16

Publicacións

Título:
Variedades autóctonas de pementos de Galicia

Resumo:
Guía elaborada a partir dos traballos feitos coas distintas variedades tradicionais galegas de pementos polos investigadores da sección de horta da Consellería do Medio Rural.

Descargar (2 Mb)
Ler

Ano publicación: 2017 | DL: C 266-2017 | Nº páx:: 28

Publicacións

Título:
Instituto Galego da Calidade Alimentaria. Memoria 2012-2015

Resumo:
Esta memoria recolle as actividades levadas a cabo polo Instituto Galego da Calidade Alimentaria (Ingacal) no período 2012-2015.

Descargar (7 Mb)
Ler

Ano publicación: 2016 | DL: C 1638-2016 | Nº páx:: 315

Publicacións

Título:
VARIEDADES AUTÓCTONAS DE TOMATES DE GALICIA

Resumo:
Esta guía foi feita a partir da colección de sementes de tomates tradicionais galegos do banco de xermoplasma do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo para a recuperación dos cultivares máis antigos.

Descargar (2 Mb) Ler

Ano publicación: 2015 | DL: C 231-2015 | Nº páx:: 28

Publicacións

Título:
O QUEIXO DE SAN SIMÓN. A SÚA RECUPERACIÓN

Resumo:
Nesta publicación explícase o proxecto de recuperación do queixo de San Simón: como se pasou dunha elaboración manual á aplicación das novas tecnoloxías, como dunha actividade inviable economicamente pasou a ser rendible, etc. En definitiva, como se conseguiu que esta ”xoia gastronómica” que estivo a piques de desaparecer en moi pouco tempo fose recuperada - Descargar (4 Mb) - Ler

Ano publicación: 2014 | ISBN: 978 84 453 5159 | DL: C 1626-2014 | Nº páx: 178 | Prezo: 15 €

Publicacións

Título:
Antioxidantes naturales. Aspectos saludables, toxicológicos y aplicaciones industriales

Resumo:
Este libro recoge las ponencias de las jornadas y seminarios que se realizaron en los distintos puntos de la geografía gallega, donde más de cuarenta investigadores presentaron aspectos que abarcaron desde los mecanismos fundamentales de la oxidación, la obtención de antioxidantes a partir de diversos productos ...

Descargar libro (9.733 Kb)
ISBN: 978-84-453-4963-2 | DL: C 3695-2010 | Nº páx: 243 | Prezo: 10 €

Publicacións

Título:
Cogomelos de Galicia

Resumo:
Nueva edición, revisada, actualizada y ampliada, con la misma estructura que la publicación anterior del año 2005. Una muy buena guía para todos aquellos que deseen acercarse al mundo de la micología.



ISBN: 84-453-4668-6 | DL: C 735-2009 | Nº páx: 613 | Prezo: 20 €

Publicaciones

Título:
Son de Galicia

Resumen:
Relación de productos gallegos agroalimentarios de calidad, junto a una ficha técnica y un directorio de productores de cada uno de los dieciséis sellos de calidad recogidos.


© Copyright. Consellería do Medio Rural. Xunta de Galicia. Todos los derechos reservados. Aviso Legal    Le atendemos
RSS