Medio Rural
Inicio >> Institucional >> Publicacións >> Alimentación

Publicacións de alimentación

Publicacións

Título:
Variedades autóctonas de pementos de Galicia

Resumo:
Guía elaborada a partir dos traballos feitos coas distintas variedades tradicionais galegas de pementos polos investigadores da sección de horta da Consellería do Medio Rural.

Descargar (2 Mb)
Ler

Ano publicación: 2017 | DL: C 266-2017 | Nº páx:: 28

Publicacións

Título:
Instituto Galego da Calidade Alimentaria. Memoria 2012-2015

Resumo:
Esta memoria recolle as actividades levadas a cabo polo Instituto Galego da Calidade Alimentaria (Ingacal) no período 2012-2015.

Descargar (7 Mb)
Ler

Ano publicación: 2016 | DL: C 1638-2016 | Nº páx:: 315

Publicacións

Título:
VARIEDADES AUTÓCTONAS DE TOMATES DE GALICIA

Resumo:
Esta guía foi feita a partir da colección de sementes de tomates tradicionais galegos do banco de xermoplasma do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo para a recuperación dos cultivares máis antigos.

Descargar (2 Mb) Ler

Ano publicación: 2015 | DL: C 231-2015 | Nº páx:: 28

Publicacións

Título:
O QUEIXO DE SAN SIMÓN. A SÚA RECUPERACIÓN

Resumo:
Nesta publicación explícase o proxecto de recuperación do queixo de San Simón: como se pasou dunha elaboración manual á aplicación das novas tecnoloxías, como dunha actividade inviable economicamente pasou a ser rendible, etc. En definitiva, como se conseguiu que esta ”xoia gastronómica” que estivo a piques de desaparecer en moi pouco tempo fose recuperada - Descargar (4 Mb) - Ler

Ano publicación: 2014 | ISBN: 978 84 453 5159 | DL: C 1626-2014 | Nº páx: 178 | Prezo: 15 €

Publicacións

Título:
Antioxidantes naturais. Aspectos saudables, toxicolóxicos e aplicacións industriais

Resumo:
Este libro recolle os relatorios das xornadas e seminarios que se realizaron nos distintos puntos da xeografía galega, onde máis de corenta investigadores presentaron aspectos que abrangueron dende os mecanismos fundamentais da oxidación, a obtención de antioxidantes a partir de diversos produtos e subprodutos, aspectos de toxicidade, ...

Descargar libro (9.733 Kb)
ISBN: 978-84-453-4945-8 | DL: C 3694-2010 | Nº páx: 243 | Prezo: 10 €

Publicacións

Título:
Cogomelos de Galicia

Resumo:
Nova edición, revisada, actualizada e ampliada, coa mesma estrutura que a publicación anterior do ano 2005. Unha moi boa guía para todos aqueles que desexen achegarse ao mundo da micoloxía..



ISBN: 84-453-4668-6 | DL: C 735-2009 | Nº páx: 613 | Prezo: 20 €

Publicacións

Título:
Son de Galicia

Resumo:
Relación de produtos galegos agroalimentarios de calidade, xunto a unha ficha técnica e un directorio de produtores de cada un dos dezaseis selos de calidade recollidos.

Publicacións

Título:
Produción de carne adaptada ás demandas actuais do consumidor

Resumo:
Este libro expón as vantaxes e os retos na produción cárnica baseada no pastoreo e no emprego de forraxes, ao mesmo tempo analízase a influencia da alimentación do becerro na calidade da carne e as demandas do consumidor.



DL: C-2048-2007 | Nº páx: 186 | Prezo: 0 €

Publicacións

Título:
Cogomelos de Galicia

Resumo:
Trátase dunha guía que serve para todos aqueles que desexen achegarse ao mundo da micoloxía. Descríbense a morfoloxía dos fungos cos seus caracteres macroscópicos, as características organolépticas e o hábitat onde se desenvolven, comestibilidade, etc. Ademais conta cunha parte na que se dan axeitados consellos sobre a colleita, conservación, preparación de licores e presentación de pratos elaborados con cogomelos.

ISBN: 84-453-4094-8 | DL: C-2754-2005 | Nº páx: 608 | Prezo: 18 €


© Copyright. Consellería do Medio Rural. Xunta de Galicia. Todos os dereitos reservados. Aviso Legal    Atendémolo/a
RSS