Recursos

Compartir

Qué está pasando en el rural

A Xunta e o Concello da Peroxa colaboran para potenciar a raza rubia galega e para a mellora de camiños municipais
28/02/2021. O conselleiro lembrou que a comezos de ano se publicou unha nova orde de axudas para o fomento das razas autóctonas de Galicia, cun orzamento total de 200.000 euros
A Xunta e o Concello de Rairiz de Veiga colaboran para avanzar nas reestruturacións parcelarias e na recuperación de terras en estado de abandono
27/02/2021. José González e Inés Santé trasladáronlle á rexedora os avances arredor da parcelaria de Rairiz, co obxectivo de decretala este mesmo ano
O delegado territorial da Xunta en Ourense reúnese co alcalde do Irixo
26/02/2021. O delegado territorial fixo balance das inversións da Xunta de Galicia neste concello, destacando o recente anuncio da Consellería do Medio Rural de integrar, dentro da segunda fase do plan de pastos, montes veciñais do concello do Irixo

Normativa

Textos legais e documentos clasificados por áreas temáticas e por orde de publicación relacionados coas competencias da Consellería do Medio Rural, publicados no Diario Oficial de Galicia e no Boletín Oficial do Estado.

Estatísticas

Información estatística agraria máis salientable obtida nas actividades estatísticas realizadas ao longo do ano.

Taboleiro de anuncios

Ver máis anuncios
Circular nº1/2021 conservación de recursos xenéticos en agricultura -
Circular
ORDE do 16 de decembro de 2020 pola que se modifica o prazo de presentación das solicitudes previsto na Orde do 18 de novembro de 2020 pola que se regula o procedemento para o recoñecemento a adegas do dereito a préstamos de campaña no ano 2020 garantidos polo Instrumento financeiro de xestión centralizada Feader 2014-2020, no marco do Programa de desenvolvemento rural de Galicia 2014-2020, cofinanciado polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural (Feader) (codigo de procedemento MR364A) -
Orden Ir ao DOG

Publicacións

Ver máis

Produción de carne con forraxes ensiladas

Estudo sobre as producións de carne de vacún baseándose na utilización de forraxes ensiladas suplementadas con cantidades limitadas e pequenas de penso para conseguir producións moi altas e competitivas coas dos países do norte de Europa.

Ligazóns de interese

Ver máis

 
Axencia Galega de Desenvolvemento Rural
 
Centro Galego de Control Leiteiro
 
Centro Tecnolóxico da Carne
 
Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo
 
Fondo Galego de Garantía Agraria
 
O leite, co noso selo
 
Centro de Investigación Forestal de Lourizán (CIF)
 
PDR Programa de desenvolvemento rural
 
Rede de estacións meteorolóxicas