Viños, augardentes e licores tradicionais

Compartir
Na confluencia dos vales dos ríos Miño, Avia, Arnoia e Barbantiño na provincia de Ourense.
Os viños obtidos son lixeiros, limpos, brillantes e cunha cor intensa na fase visual.
Ocupa as ladeiras dos montes e vales regados polo río Támega e polos seus afluentes.
Distribúese en cinco subzonas: Val do Salnés, Condado do Tea, O Rosal, Soutomaior e Ribeira do Ulla.
Nos terreos irados situados a pé das ribeiras dos ríos Miño, Sil e dos seus afluentes.
Os viños obtidos son lixeiros, limpos, brillantes e cunha cor intensa na fase visual.
Son viños lixeiros, de graduacións alcohólicas moderada.
Son viños que manteñen frescura, suavidade, tanto na cor como aroma e sabor.
Son viños lixeiros, secos, frescos e lixeiramente acedos, con graduacións alcohólicas moderadas.
Ten como principal compoñente o café de tosta natural, o que lle confire unha cor escura e densa.
Obtense a partir da I.X. Augardente de Galicia e na súa composición tamén son importantes as herbas.
Sabor intenso, fino e delicado. Incoloras e transparentes as de bagazo e ambarino-tostadas as envellecidas.
Un mínimo de tres herbas deben ser empregadas na súa elaboración.