Produtos de orixe vexetal

Compartir
Froitos dos cultivos galegos do castiñeiro europeo (Castanea sativa, Mill.).
Faba producida e envasada na costa da provincia de Lugo, na Mariña Occidental, Mariña Central e Mariña Oriental.
Pataca das variedades Kennebec, Agria e Fina de Carballo cultivadas do xeito máis esmerado para acadar unha calidade óptima.
É a parte vexetativa destinada ao consumo humano procedente de plantas da especie Brassica rapa. L. var. rapa
Cultivados no concello do mesmo nome e na parroquia de Meréns en Cortegada.
Prodúcense na comarca de Ferrol e caracterízanse pola ausencia de capsicina.
Procedentes dos ecotipos locais da caste “Padrón” cultivados na súa zona tradicional de produción.
Son os froitos da especie Capsicum annuum, L., do ecotipo local coñecido por ese mesmo nome cultivados no concello de Guntín.
Son os froitos pertencentes ao ecotipo da especie Capsicum annuum, L. cultivados na comarca ourensá de Verín