Medio Rural
Inicio >> Institucional >> Estatísticas >> Medio Rural >> Sacrificio de gando en matadoiros

31501 - Estatística de sacrificio de gando en matadoiros

Recolle os datos de sacrificio de gando nos matadoiros da comunidade autónoma e o destino desta carne. A información estatística elabórase mensualmente para as principais especies gandeiras (bovino, porcino, ovino, cabrún, equino, aves e coellos), mediante enquisa a matadoiros para a carne que se considere apta para o consumo humano.

Dentro de cada especie investígase o seu número, peso total, consumo directo e consumo industrial.

Para a elaboración das enquisas de sacrificio de gando en matadoiros, considéranse becerros os animais de ambos dous sexos cun peso en canal inferior a 170 kg; son xovencas as femias de máis de 170 kg que nunca pariron; as vacas son as femias de máis de 170 kg que xa pariron e os touros, os machos de máis de 170 kg canal, incluíndo os bois.

Máis información no Instituto Galego de Estatística

2014 2015 2016 2017
Avícola e cunícola 60 Kb 54 Kb 60 Kb 60.5 Kb
Bovino 54 Kb 54 Kb 61 Kb 61.5 Kb
Cabrún 53 Kb 47 Kb 60 Kb 60 Kb
Equino 52 Kb 46 Kb 59.5 Kb 59.5 Kb
Ovino 61 Kb 55 Kb 61 Kb 61 Kb
Porcino 53 Kb 47 Kb 59.5 Kb 59.5 Kb
Sacrificio por especies. Serie histórica 83 Kb 79 Kb 86.5 Kb 87.5 Kb
Resumo do sacrificio anual por especies 56 Kb 50 Kb 61 Kb 61 Kb
Carne. Destino da produción 74 Kb 66 Kb 78 Kb 93 Kb

CCXunta de Galicia. Información mantida e publicada na internet pola Xunta de Galicia.
Aviso Legal    Atendémolo/a