Publicaciones

Compartir

La distribución y venta al público de los libros se hará solamente a través de la plataforma electrónica en la dirección https://libraria.xunta.gal/ o en librerías asociadas a esta plataforma

 

Guía para a xestión dos requisitos administrativos aplicables a adegas
Guía para a xestión dos requisitos administrativos aplicables a adegas

Esta publicación da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), en colaboración co Grupo de Enxeñería de Organización da Universidade de Vigo, fai unha recompilación ordenada dos requisitos administrativos, orientada ás adegas (de xeito especial ás pequenas e medianas) pertencentes ás diferentes denominacións de orixe protexidas (DOP) e indicacións xeográficas protexidas (IXP) de Galicia, co propósito de que estas poidan mellorar o seu coñecemento e comprensión destes, e, como consecuencia, o seu cumprimento.

AÑO: 2023
Nº PAG: 424 | DL: C 1832‑2022 | ISBN: 978-84-453-5431-5 | Prezo: 15 euros
Actualización de 2023 dos datos  do rendemento e calidade das variedades comerciais de millo forraxeiro máis utilizadas en Galicia
Valor agronómico das variedades comerciais de millo forraxeiro en Galicia. Actualización 2023

Actualización de 2023 dos datos do rendemento e calidade das variedades comerciais de millo forraxeiro máis utilizadas en Galicia
 

AÑO: 2023
Nº PAG: 2 DL: C 384-2023
Agroexprés, nº 5
Agroexprés

n º 5
Neste número 5 da revista de divulgación do agro galego temos como novidade dúas temáticas: un artigo de viticultura sobre especies de fungos responsables da enfermidade do pé negro da vide, unha colaboración entre investigadores da Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega) e da Universidade de La Rioja; e un artigo forestal sobre rendementos dun sistema de extracción de resina en piñeiros destinados á madeira, froito do traballo de investigadores do Centro de Investigación Forestal de Lourizán (CIF Lourizán).

AÑO: 2022
Nº PAG: 40
Agroexprés, n º 4
Agroexprés

n º 4
Este novo número de Agroexprés conta coa participación, ademais do Centro de Investigacións Agrarias de Mabegondo, doutros centros de relevancia dependentes da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (o Centro de Investigación Forestal de Lourizán (CIF Lourizán) e a Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega)), o cal permitirá achegar contidos en novas liñas de traballo.

AÑO: 2022
Nº PAG: 40
Explotacións intensivas de avicultura
Explotacións intensivas de avicultura. Plan de produción e xestión de estercos. Normativa de aplicación

Este tríptico resume os aspectos máis relevantes da normativa de aplicación

AÑO: 2022
Nº PAG: 6 DL: C 1369-2022
Explotacións intensivas de gando porcino
Explotacións intensivas de gando porcino. Plan de produción e xestión de estercos. Normativa de aplicación

Este tríptico resume os aspectos máis relevantes da normativa de aplicación

AÑO: 2022
Nº PAG: 6 DL: C 1368-2022
Flavescencia dourada da vide
Flavescencia dourada da vide

Tríptico informativo sobre a enfermidade da flavescencia dourada da vide.

AÑO: 2022
Nº PAG: 3 | DL: C1607-2022
O viño Tostado
O viño Tostado

O monográfico nº 9 da Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia está dedicado ao viño tostado, un viño doce elaborado tradicionalmente en Galicia con uvas parcialmente pasificadas a cuberto en condicións naturais, no cal, nos últimos anos, varias adegas da denominación de orixe Ribeiro apostaron pola súa recuperación e rexurdimento.

AÑO: 2022
Nº PAG: 15 | C 94- 2022
Programa estratéxico do castiñeiro e da produción de castaña
Programa estratéxico do castiñeiro e da produción de castaña

O programa estratéxico do castiñeiro e da produción de castaña establece os eixes de intervencións e as actuacións que cómpre desenvolver no marco deste programa, entre os anos 2022 e 2040, así como aquelas actuacións definidas como prioritarias, que cómpre desenvolver entre os anos 2022 e 2025. Ademais, inclúense os mecanismos de seguimento e avaliación do programa.

AÑO: 2022
Nº PAG: 73 DL: C 1481-2022
Reprodución apícola. Tratado do criador
Reprodución apícola. Tratado do criador

A presente obra concíbese como un ensaio técnico destinado á divulgación didáctica da mellora e da reprodución apícola. Ten a intención de ofrecer ao apicultor ferramentas útiles para criar, seleccionar, propagar e acrecentar constantemente a xenética máis sobresaínte das súas abellas.

AÑO: 2022
Nº PAG: 438 ISBN: 9788445354094 DL: C 94-2022 Prezo: 30 euros